Ημερίδα Ε.Σ.Α.μεΑ. στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

Λάρισα, 06/12/2019

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο. παραβρέθηκαν την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 στην ημερίδα που οργάνωσε το Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία με τίτλο: «3η  Δεκέμβρη 2019: Το αναπηρικό κίνημα ρωτά την ελληνική κυβέρνηση πως θα υλοποιήσει τις παρατηρήσεις - συστάσεις της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών».

 

Η ημερίδα κινήθηκε με βάση τις Συστάσεις της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, οι οποίες δημοσιεύθηκαν πρόσφατα από την Ε.Σ.Α.με.Α.. Για πρώτη φορά, μία εθνική οργάνωση ατόμων με αναπηρία, απεύθυνε ερωτήσεις στα μέλη της κυβέρνησης της χώρας για το πώς θα υλοποιήσει αυτές τις Συστάσεις ανά υπουργείο, στην κατεύθυνσή της εφαρμογής της Σύμβασης. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς και σωματεία να παραμείνουν προσηλωμένοι στις διεκδικήσεις τους για την επίτευξη του αυτονόητου: την εξασφάλιση ενός ισότιμου για όλους/ες συνόλου συνθηκών, σε κάθε τομέα, με επίκεντρο τον κάθε άνθρωπο, την αξιοπρεπή διαβίωση, την ίση μεταχείριση, τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, την εξασφάλιση ενός ποιοτικού επιπέδου διαβίωσης των παιδιών μας στην κοινωνία.

 

 

 

 

 

 

 

IMERIDA-61219-1

 

IMERIDA-61219-2

 

 

IMERIDA-61219-3

 

IMERIDA-61219-4

 

IMERIDA-61219-5