3η Δεκέμβρη - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία

3η Δεκέμβρη - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία

 

Η σημερινή  μέρα δεν είναι μέρα γιορτής, είναι μέρα αγώνα για το αναπηρικό κίνημα. Είναι μια αφορμή να δείξουμε το σεβασμό μας στη διαφορετικότητα, στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους. Μια αφορμή για να αναλογιστούμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στα άτομα με αναπηρία και να σκεφτούμε αυτά που μας ενώνουν, όχι αυτά που μας διαφοροποιούν.

 

Η 3η Δεκέμβρη δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

 

Κανένας άνθρωπος στον κόσμο δεν είναι ίδιος με κάποιον άλλο.

 

Καθένας μας είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ - στην εμφάνιση του, στις ικανότητες του, στις δραστηριότητες του, στις επιθυμίες του - από τον άλλο.

 

Είμαστε όμως όλοι ΙΣΟΙ - στις υποχρεώσεις, τα δικαιώματα, τους νόμους, στην ανάγκη τελικά για ΖΩΗ.

 

Ας προσπαθήσουμε με αφορμή τη σημερινή μέρα, να συνειδητοποιήσουμε και να δεχτούμε ότι η αναπηρία δεν είναι επιλογή και ανά πάσα στιγμή μπορεί να εμφανιστεί στο διάβα μας.

 

Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία μας βρίσκει αντιμέτωπους με  την πιο δύσκολη περίοδο παγκοσμίως, την περίοδο έξαρσης της πανδημίας του COVID19.

 

Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι να συσπειρωθούμε και να αγωνιστούμε – ο καθένας από το πόστο του- προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτός ο αόρατος εχθρός και να προστατεύσουμε τα άτομα με αναπηρία, τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αλλά και όλους τους συνανθρώπους μας.

 

Ευχόμαστε σε όλους υγεία, δύναμη και επιτυχία σε κάθε στόχο!

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ (Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο.)