Επίσκεψη στελεχών της Ε.Ε. στις δομές της Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο.

dp-pofeko1

Στο Περιθώριο της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Θεσσαλίας που διεξήχθη στην Καλαμπάκα

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου του 2018και στο περιθώριο της  Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, που διεξήχθη στην Καλαμπάκα,πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Δομές που λειτουργεί η Πανελλήνια Οργάνωση Φροντίδας Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων  (Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο.) στα Τρίκαλα.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τους :

  • Βασιλική Ρήγα:Υπεύθυνη Περιφερειακού Προγράμματος Θεσσαλίας στην Γενική Δ/νση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • Χρήστο Κύρκογλου:Προϊστάμενος Μονάδας Β της ΕΥΣΕΚΤ
  • Μαρία Ζαμπέλη:Στέλεχος Μονάδας Β της ΕΥΣΕΚΤ
  • Σοφολόγη Κατερίνα:ΠροϊσταμένηΜονάδας Β1  ΕΥΔ ΠΕΠ Θεσσαλίας   
  • Μαρκογιαννόπουλο Νικόλαο:Στέλεχος Μονάδας Α ΕΥΔ ΠΕΠ Θεσσαλίας   
  • Γαβριά Μαρία:Στέλεχος Μονάδας Β1 ΕΥΔ ΠΕΠ Θεσσαλίας   
  • Δελημάρη Ιωάννη:Στέλεχος Μονάδας Β1 ΕΥΔ ΠΕΠ Θεσσαλίας   

Το κλιμάκιο υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο. κ. Ιωακείμ Λάμπρος και οι εργαζόμενοι στις Δομές.

Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους  του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) «ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»,το οποίο εντάσσεται στον Άξονα προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού - ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Ε.Π. «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 - 2020»και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείοκαι της ΣτέγηςΥποστηριζόμενης Διαβίωσης(ΣΥΔ) «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ».

 Ακολούθησε ενημέρωση για το καθημερινό πρόγραμμα των ωφελούμενων των δομών και αναλύθηκαν  τα οφέλη που προκύπτουν για αυτούς και τις οικογένειες τουςαπό την υλοποίησητων προγραμμάτων.

Οι ωφελούμενοι των Δομών παρουσίασαν ένα μικρό δρώμενο με Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ποιήματα που είχαν προετοιμάσει με την θεραπευτική ομάδα για την υποδοχή της Επιτροπής.  

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο. κ. Ιωακείμ Λάμπρος εξήρε την σημαντική συμπαράσταση και βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς τα ΑΜΕΑ, με την προτεραιότητα που θέτει στην υλοποίηση των προγραμμάτων που αφορούν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τις υποδομές αυτών. Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του, ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας απλώνοντας ένα ‘’δίχτυ’’ προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, θα εντάξει και νέες δράσεις επ’ωφελεία των ΑΜΕΑ στη Θεσσαλία, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες υποστήριξης των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους.

Κατά γενική ομολογία το κλιμάκιο έμεινε απόλυτα ευχαριστημένο από τη λειτουργία των Δομών και η επικεφαλής του κλιμακίου κα Ρήγα Βασιλική υπέγραψε το βιβλίο των επισκεπτών , εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το έργο που επιτελείται. 

 

dp-pofeko1 dp-pofeko2

dp-pofeko3 dp-pofeko4