Την Παρασκευή, 02/04/2021, πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση εργασίας μέσω διαδικτύου, με τον φορέα ΚΔΑΠμεΑ Καρδίτσας ΠΡΟΣΒΑΣΗ (2ο Χλμ. Περιφερειακής οδού Καρδίτσας -  Τρικάλων, Τηλ. 6977455322), στο πλαίσιο της Δράσης «Δικτύωση» της πράξης «Γέφυρες Ανάπτυξης» του Ε.Π. «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 - 2020» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, από την Πανελλήνια Οργάνωση Φροντίδας Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων (Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο.) στα Τρίκαλα.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την 2η Απρίλη που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Στη συνάντηση δικτύωσης συμμετείχαν, εκ μέρους του φορέα ΚΔΑΠμεΑ Καρδίτσας ΠΡΟΣΒΑΣΗ, η κα. Μαλαματένια Μπουραζάνη, Πρόεδρος Συλλόγου Αυτιστικών Παιδιών Δυτικής Θεσσαλίας και εργαζόμενη στο ΚΔΑΠ, η κα. Μπρούμπη Αλεξάνδρα, ειδικότητα Γυμνάστρια Ειδικής Αγωγής, η κα. Αλεξίου Δήμητρα, ειδικότητα Νοσηλεύτρια, εκ μέρους της ΠΟΦΕΚΟ τα στελέχη του ΚΔΗΦ «Γέφυρες Ανάπτυξης»: η κα Τσαραπατσάνη Γκόλφω, ειδικότητα Κοινωνική Λειτουργός, η κα Σγούρου Αγορίτσα, ειδικότητα  Ψυχολόγος, η κα Ταλλάρη Ευθυμία – Αντωνία, ειδικότητα  Νοσηλεύτρια, ενώ επίσης συμμετείχαν από τον φορέα ΣΥΔ «Άγιοι Ανάργυροι», ο Κοινωνικός Λειτουργός κ. Κουσαΐτης Αθανάσιος και ο Νοσηλευτής κ. Αθανασίου Χρήστος - Ανδρέας.

Ο σκοπός της συνάντησης εργασίας ήταν η προώθηση της Δικτύωσης μεταξύ των φορέων παροχής υπηρεσιών σε άτομα με αναπηρίες, για την υποστήριξη των ατόμων με νοητική υστέρηση ή/ και ψυχική νόσο και η υλοποίηση κοινών δράσεων στα πλαίσια της κοινωνικής δραστηριοποίησης και της δημιουργικής ψυχαγωγίας των εν λόγω ατόμων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε το έργο της δομής ΚΔΗΦ «Γέφυρες Ανάπτυξης» από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες και τα πιθανά εργαλεία και μέθοδοι που θα υποστήριζαν  την σύσταση μόνιμου μηχανισμού, με τη συμμετοχή των αρμόδιων φορέων, για την ανάληψη κοινών δράσεων, την ανταλλαγή εμπειριών και τη μεταφορά τεχνογνωσίας, ώστε να υποστηριχτούν τα άτομα της ομάδας στόχου και οι οικογένειες τους.

Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι των δομών συνομίλησαν και ανταλλάξαν χαιρετισμούς μεταξύ τους μέσω Η/Υ, ενώ πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνικό εργαστήρι στο οποίο τα παιδιά σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές τους έφτιαξαν ζωγραφιές και κατόπιν παρακολούθησαν όλοι μαζί (εργαζόμενοι και ωφελούμενοι) βίντεο με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. 

Επιπλέον, συμφωνήθηκε ότι, σε χρόνο πρόσφορο για όλα τα μέρη, θα πραγματοποιηθεί η διοργάνωση συνάντησης φορέων, με σκοπό την σύσταση μόνιμου δικτύου συνεργασίας για την υποστήριξη και επανένταξη ατόμων με νοητική υστέρηση και ψυχική νόσο.